grote-arcana-pagina
de-nar-tarot

De Nar 

De Nar is de eerste kaart van de tarot, en al de volgende kaarten in het boekje vertegenwoordigen de reis van de nar door de tarot. Deze kaart komt overeen met onschuld en ongebreidelde enthousiasme. Het kan ook verwijzen naar een nieuw begin, maar het is soms gezien als een waarschuwing tegen onvoorzichtig gedrag en onverantwoordelijkheid in een aanstaande onderneming. Wanneer de nar omgekeerd is, symboliseert hij onzekerheid en behoedzaamheid.

magier-tarot

De Magiër  (I)

De magiër is multi-getalenteerd en heeft de macht om dat talent goed te benutten. Deze kaart kan ongelooflijke veranderingen te komen voorspellen, maar het kan ook worden opgevat als een waarschuwing dat iemand gaat proberen je gek te maken. Om deze redenen moet u altijd de Tovenaar te bekijken in het licht van de andere kaarten die hem omringen. Wanneer omgekeerd, kan dit een teken zijn van manipulatie of voor ideeën met duistere doeleinden.

hoge-priesteres

De Hoge Priesteres (II)

Deze kaart geeft de vrouwelijke psyche, evenals de wijsheid, en het kan een oproep zijn om je krachten vanuit je intuïtie te gaan gebruiken. Wanneer omgedraaid kan de Priesteres onbenutte talenten of vaardigheden symboliseren.

keizerin

De Keizerin (III)

De derde kaart van het tarot boekje vertegenwoordigt de gehele levenscyclus, van vruchtbaarheid, en van de geboorte tot de dood en het leven daarbuiten. Ze wordt vaak gezien als de wijze vrouw. Wanneer de kaart is omgekeerd, kan de kaart onvruchtbaarheid of het ontbreken van zelfvertrouwen of een goede gezondheid.

keizer

De Keizer (IV)

Een symbool van mannelijke autoriteit en wereldsheid, de keizer betekent vaak de behoefte om dingen in eigen handen te nemen om resultaten te produceren. Wanneer de kaart is omgekeerd, kan deze kaart een zwak karakter en misbruik van gezag betekenen.

de-hierofant

De Hiërofant (V)

De hiërofant betekent een behoefte aan  spiritualiteit, de kaart drukt de deugden van goedheid en vergeving uit, evenals nederigheid. Wanneer omgekeerd, kan deze kaart aangeven dat u heeft gedaald in een sleur, zonder ruimte voor open minded gedachten of gevoelens.

de-geliefden

De Geliefden (VI) 

De geliefden kan een soort van romantische verbintenis signaleren en soms een komende verandering in uw romantische situatie voorspellen. Wanneer de kaart is omgekeerd, kan dit het einde van een lopende band of een niet passen voor uitdagingen impliceren.

de-zegewagen

De Zegewagen (VII)

De kaart signaleert vaak een strijd die voor ons ligt en bedrukt de noodzaak om er doorheen te komen. Ook kan het een nieuwe reis symboliseren. Wanneer de kaart is omgekeerd, kan de kaart een storing of het onvermogen om je angsten te overwinnen signaleren.

kracht-tarotkaart

Kracht (VIII)

Wanneer u de kracht kaart ziet  signaleert dat de noodzaak gebruik te maken van je eigen innerlijke kracht en compassie. Als de kaart is omgekeerd kan het betekenen dat u misbruik maakt van uw autoriteit en normen en waarden.

de-kluizenaar-kaart

De Kluizenaar (IX)

De kluizenaar betekent een behoefte aan eenzaamheid en reflectie. Wanneer de kaart is omgekeerd kan deze kaart gevoelens van vervreemding en achterdocht te onthullen.

rat-van-fortuin

Rat van Fortuin (X)

Dit is een symbool van het veranderen van het lot en de noodzaak om actie te ondernemen om je lot te verzekeren. U moet deze kaart in verband met de kaarten die eromheen liggen onderzoeken. Wanneer omgekeerd, betekent deze kaart simpelweg onverwachte gebeurtenissen die invloed op de uitkomst van  bepaalde situaties kan hebben.

gerechtigheid-kaart

Gerechtigheid (XI)

De rechtvaardigheid kaart betekent letterlijk evenwicht in alle dingen. Denk aan het in verband met kosmische karma. De energie die je in de wereld brengt zal terug naar je toe komen. Wanneer omgekeerd, kan deze kaart dreigende juridische problemen en algemene oneerlijkheid signaleren.

de-gehangene

De Gehangene (XII)

Signalering van een behoefte om te offeren om te bereiken wat je wilt, de Gehangene kan ook spreken op de noodzaak om opnieuw te evalueren uw situatie.Wanneer omgekeerd, kan de kaart een weigering om de werkelijkheid te accepteren signaleren.

de-dood-kaarten

De Dood (XIII)

Ondanks de voor de hand liggende interpretatie, de dood kaart symboliseerd eigenlijk alleen maar een levensverandering waar je geen controle over kan hebben. Wanneer omgekeerd, betekent deze kaart het bestrijden van onvermijdelijke verandering.

matigheid-tarot

Matigheid (XIV)

De kaart vertegenwoordigt matiging, zelfbeheersing en het leven in een evenwichtige harmonie. Wanneer omgekeerd, kan deze kaart aan te geven dat je onevenwichtig en geplakt leven in het verleden.

de-duivel-duvel

De Duivel (XV)

Deze kaart heeft meerdere betekenissen. Het kan een verslaving signaleren, maar kan ook betrekking hebben op slechte invloeden in uw leven. In sommige omstandigheden betekent de duivel een behoefte los te komen van verplichtingen en te genieten voor de verandering. Wanneer omgekeerd, kan de kaart onderdrukte gevoelens  signaleren. Deze kaart moet worden geïnterpreteerd in de context van de kaarten eromheen.

de-toren-tarotkaarten

De Toren (XVI)

Een voorbode van onverwachte en soms catastrofale veranderingen, de toren kaart toont een zeer duidelijke scenario, twee mensen zijn letterlijk gegooid van een toren. Deze kaart heeft dezelfde betekenis ongeacht hoe het wordt geplaatst.

de-ster-card

De Ster (XVII)

De ster kaart betekent verjonging en kansen. Het spreekt tot de verbinding tussen hemel en aarde. Wanneer omgekeerd, kan het een teken van teleurstelling en onvervulde dromen zijn.

de-maan-kaart

De Maan (XVIII)

Vrouwelijk in de natuur, de maan waarschuwt u niet ten prooi te vallen aan bedrog. Wanneer omgekeerd, kan het een teken zijn dat u slecht oordeelt en het onderdrukken van uw intuïtie.

de-zon-tarotkaart

De Zon (XIX)

De zon geeft algemene tevredenheid over alle aspecten van het leven. Het kan wijzen op een aanstaande reis. Wanneer omgekeerd, kan het een teken van ongeluk zijn in een bepaalde plaats.

het-oordeel

Het Oordeel

De oordeel kaart betekent dat het tijd is om de balans op te maken van je leven en het opnieuw te beoordelen uw toekomstige pad. Wanneer omgekeerd, kan het een teken van stagnatie en onwil om de feiten onder ogen te zien.

de-wereld-tarotkaart

De Wereld (XXI)

Deze kaart vertegenwoordigt van een voltooiing van een cyclus, de wereld-kaart toont het resultaat van al uw inspanningen. Wanneer omgekeerd, kan het een onvermogen betekenen om te onthullen.

kleine-arcana-pagina
kleine-arcana-uitleg-temp
kleine-arcana-afbeelding

Bekers

kleine-arcana-cups-graal

Emotionele Verandering

Munten

munten-pentacles-kleine-arcana

Comfort, Carrière en Geld 

Zwaarden

kleine-arcana-zwaarden

Agitatie en Actie

Toverstokken

toverstaven-wands-kleine-arcana

Creativiteit en Ontwikkeling